Górnośląskie Centrum Medyczne - Szpital w Ochojcu - www.gcm.pl

top news port kali mstr galp mult
ban-header.jpg 9181692854a2c50b9962597a476ee75e
Zatrzymaj animacje
pl
en
de
ru
Kliknij, aby przetłumaczyć stronę na język ukraiński
ban-header-logo.png 86f598ca78777dad688236b0d7adb0a5

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności - ISO 22000:2018

16.03.2018
  • Pdf
  • Drukuj
  • Powrót

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności - ISO 22000:2018

Górnośląskie Centrum Medyczne im. prof. Leszka Gieca wdrożyło i stosuje system zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakresie - Przygotowania i dystrybucji gorących i zimnych posiłków ISO 22000:2018.

Zakres normy

Norma określa wymagania zarówno krajowe, jak i międzynarodowe dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności. Łączy systemem nadzoru nad żywnością - HACCP oraz zasady dobrych praktyk (produkcyjnej, higienicznej, dystrybucyjnej i tym podobnych).
Norma ISO 22000 składa się z czterech kluczowych elementów, które zapewniają bezpieczeństwo, na przestrzeni całego łańcucha żywnościowego. Do tych elementów zaliczamy:

  • wzajemną komunikację (wewnętrzną i zewnętrzną)
  • zarządzanie systemem
  • PRP (prerequisite programs) – programy podstawowe (GMP, GHP, GAP, GVP, GDP, GTP)
  • zasady HACCP oparte na Codex Alimentarius.

Certyfikat

Certyfikat ISO 22000:2018 potwierdzający wdrożenie i stosowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakresie przygotowania i dystrybucji gorących i zimnych posiłków, ważny do 16.06.2024 r.

  • Pdf
  • Drukuj
  • Powrót